Een goed alternatief

Naast expert in harde en zachte contactlenzen, is Oog & Design helemaal thuis in het aanmeten van nachtlenzen. Voor mensen die bijziend zijn en overdag geen lenzen willen of kunnen dragen, zijn nachtlenzen een goed alternatief.

Hoe werken nachtlenzen?

Nachtlenzen, ook wel bekend als orthokeratologie (ortho-k) lenzen, zijn speciale contactlenzen die ‘s nachts gedragen worden en overdag uitgenomen worden. Ze worden gebruikt om het zicht van mensen met bijziendheid (myopie) te corrigeren. Nachtlenzen zijn vormstabiele lenzen die het hoornvlies van het oog tijdelijk veranderen, zodat de persoon overdag zonder bril of lenzen kan zien.

Hoe werken nachtlenzen?

Nachtlenzen werken door het hoornvlies van het oog zachtjes te vervormen terwijl je slaapt. De lenzen worden voor het slapengaan in de ogen geplaatst en ‘s nachts oefenen ze druk uit op het hoornvlies, waardoor de vorm van het hoornvlies tijdelijk wordt aangepast. Hierdoor wordt het licht dat het oog binnenkomt anders gebroken, waardoor het beeld op het netvlies scherper wordt en het zicht overdag verbetert.

Voordelen van nachtlenzen

Er zijn verschillende voordelen aan het dragen van nachtlenzen:

  1. Onbelemmerd zicht overdag: Een van de grootste voordelen van nachtlenzen is dat je overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen. Dit is handig tijdens het sporten, werken, autorijden of andere dagelijkse activiteiten waarbij je geen gedoe wilt hebben met brillen of lenzen.
  2. Omkeerbaar: Nachtlenzen zijn omkeerbaar, wat betekent dat je de lenzen kunt uitnemen en het effect ervan zich ‘s nachts herstelt. Als je stopt met het dragen van nachtlenzen, keert je hoornvlies terug naar de oorspronkelijke vorm.
  3. Geschikt voor kinderen: Nachtlenzen kunnen ook geschikt zijn voor kinderen met bijziendheid, omdat ze helpen bij het vertragen van de progressie van bijziendheid. Dit kan nuttig zijn voor kinderen wiens bijziendheid snel verergert.
  4. Comfortabel: Nachtlenzen zijn vormstabiele lenzen die minder kans hebben om droog of oncomfortabel aan te voelen in vergelijking met zachte lenzen.

Nachtlenzen zijn echter niet voor iedereen geschikt. Het is belangrijk om een optometrist te raadplegen om te bepalen of nachtlenzen geschikt zijn voor jouw ogen en om de juiste type en sterkte van de lenzen te bepalen. Het is ook belangrijk om de instructies van de optometrist nauwgezet op te volgen voor het juiste gebruik en onderhoud van nachtlenzen.

Back To Top