Een goede bril begint bij een goede oogmeting

Een goede oogmeting is méér dan het bepalen van de juiste brilsterkte. Het is belangrijk om de gezondheid van uw ogen goed in beeld te hebben. Daarom worden de oogmetingen van Oog & Design in Den Helder en Julianadorp verzorgd door gediplomeerde optometristen. Zij letten op verschillende aspecten:

  • Is uw oogstand correct?
  • Is uw oogdruk goed?
  • Heeft u staar?
  • Is uw gezichtsveld groot genoeg?
  • Zijn uw ogen verder gezond?

Oogmeet-apparatuur

Oog & Design beschikt over geavanceerde apparatuur om precisie-oogmetingen te verrichten en de gezondheid van uw ogen te beoordelen. U kunt bij onze optometristen terecht voor onder meer OCT, perimetrie en tonometrie.

Optische Coherentietomografie (OCT)

Met OCT-technologie en een funduscamera maken we snel en eenvoudig een driedimensionale scan en een foto van uw ogen, zowel van de binnen- als de buitenkant. Het apparaat heeft een uitgebreide database om afwijkingen in de ogen op te kunnen sporen. Zo is een te hoge oogdruk (glaucoma) vast te stellen; een afwijking die kan leiden tot uitval van het gezichtsveld en zelfs tot volledige blindheid. In spoedgevallen kunnen we de beelden direct naar een specialist doorsturen. Ook kan, bij het dragen van contactlenzen, een foto van de voorkant van het oog bijvoorbeeld belangrijk zijn om u snel het juiste advies te geven.

Oogdrukmeting en perimetrie

Omdat glaucoma diverse oorzaken heeft en heftige gevolgen, raden we aan om regelmatig uw oogdruk te laten meten (tonometrie). Als de druk op dit moment gezond is, raden we aan om iedere twee jaar opnieuw te meten. Mocht glaucoma in uw familie voorkomen, is een oogdrukmeting vaker aan te bevelen. Daarbij is ook perimetrie, oftewel gezichtsveldonderzoek, van belang. Dit is erop gericht om de grootte van uw gezichtsveld in kaart te brengen, zodat eventuele uitval vastgesteld kan worden.

Naast bovengenoemde metingen, kunnen we ook volledige onderzoeken doen, waarbij we onder andere met een spleetlamp kunnen vaststellen of u bijvoorbeeld last heeft van staar.

Back To Top